Mogą Cię również zainteresować książki...
Pierwsza z serii "Polskie smaki Mikołaja Reya" niezwykła książka kucharska.
Mikołaj Rey – francuski kucharz polskiego pochodzenia, potomek Mikołaja Reya z Nagłowic, uczestnik programu "MasterChef" oraz Janina Molek – „Królowa Fasoli” z doliny Dunajca – przedstawiają 40 przepisów na dania z fasoli.
Janina Molek zdradza przepis na takie gotowanie fasoli, by nie powodowała wzdęć, była słodka i miała miękką skórkę.
Fasola, według Mikołaja Reya, kryje w sobie nieodkryty potencjał kulinarny.
Warto po nią sięgać częściej ze wglądu na jej wartości odżywcze - jest bogata w potas, wapń i fosfor, zawiera lekkostrawną skrobię i substancje hamujące rozrost tkanek nowotworowych, a także rozpuszczalny błonnik, który pomaga usuwać z organizmu nadmiar cholesterolu.
W książce znajdują się przepisy na sałatki, pasty, pasztety, zupy, drugie dania oraz desery z fasoli.
Oprawa: | twarda |
Wydawca: | Editions Spotkania |
Autor: | Mikołaj Rey, Janina Molek |
Rok wydania: | 2016 |
Ilość stron: | 104 |
Wymiar [mm]: | 190x255 |
EAN: | 9788379651726 |
ISBN: | 9788379651726 |
ID: | 371533 |