Mogą Cię również zainteresować książki...
Tu, na Kociewiu, oprócz pięknych krajobrazów, wspaniałej architektury, uroczych wzniesień, spokojnych rzek, a także gwary, stroju, haftu, przetrwał również smak, zapach i receptury dawnych potraw, zachowało się dziedzictwo kulinarne regionu.
W książce tej znajdują Państwo na owe smaczne, regionalne dania i pyszne "kuszki" przyrządzone w oparciu o receptury mojej babci, mamy, ciotek, a także moje. Znajdujące się w niniejszej publikacji potrawy z mąki, ziemniaków oraz zupy, przetwory i inne kociewskie specjały w niezmienny sposób przygotowuje się również dziś, a surowce pozyskuje się głównie z własnej hodowli, z przydomowych ogrodów i sadów oraz od rodzimych producentów. Z tym przeświadczeniem zapraszam do lektury, a potem do kuchni i życzę powodzenia oraz smacznego.
Oprawa: | twarda |
Wydawca: | Bernardinum |
Autor: | Berenika Wilczyńska |
Rok wydania: | 2010 |
Ilość stron: | 224 |
Wymiar [mm]: | 170x240 |
EAN: | 9788373808911 |
ISBN: | 978-83-7380-891-1 |
ID: | 187866 |