Dla chińczyków gotowanie to sztuka, a nie tylko nudna codzienna konieczność – dlatego właśnie każde chińskie danie jest ucztą nie tylko dla podniebienia, lecz również dla oczu, a w dodatku smakuje prawie wszystkim. Chińszczyznę można wyjątkowo szybko i łatwo przyrządzić w domu. Większość dań polega na krótkotrwałym gotowaniu składników, tak więc produkty zachowują świeżość i konsystencję, której trudno sie oprzeć. W tej książce znajdziesz wybór najlepszych tradycyjnych przepisów z Państwa Środka. Weź do ręki chińskie pałeczki i daj się zainspirować!
112 przepisów na kuszące i przepyszne smakołyki Krótkie wprowadzenie do każdego rozdziału, pełne przydatnych rad i pomysłów. Przejrzysta lista składników i praktyczne instrukcje zawierające opis poszczególnych etapów przyrządzania każdego deseru. Przepiękne fotografie gotowych dań.
Oprawa: | twarda |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wydania: | 2010 |
Ilość stron: | 240 |
Wymiar [mm]: | 120x150 |
EAN: | 9788377083307 |
ISBN: | 978-83-7708-330-7 |
ID: | 189898 |