Kolejny poradnik kulinarny najpopularniejszej siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli.
Znajdziesz w nim:
- sałatki i surówki
- przepisy na wyśmienite gołąbki
- potrawy z makaronów i ryżu
- domowe kluski, kopytka i pierogi
- placki ziemniaczane
- omlety i pasty
- domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone)
Ponadto dowiesz się:
- co zrobić, jeśli sól w solniczce zwilgotnieje?
- jak odróżnić jajko gotowane od surowego?
- co zrobić, by jajecznicy było "więcej", a białko ubite na sztywną pianę?
- jak przechowywać kaszę i mąkę, by przez rok nie straciły na jakości?
- co zrobić, by kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił?
- czy czerstwy chleb da się "odświeżyć"?
- co zrobić, by usunąć nieprzyjemny zapach ryb, który pozostaje na rękach i desce?
- jak pozbyć się plam na ubraniu z żywicy