Mogą Cię również zainteresować książki...
Strucle, ciasta, torty - przyjemności, przed którymi przestrzegają dietetycy i lekarze w serii "Kuchnia, która leczy".
W czym tkwi sekret prezentowanych przepisów? Odpowiedź jest zaskakująco prosta - w mądrości św. Hildegardy. Wszystkie przepisy zostały zmienione zgodnie z jej zaleceniami.
W składzie smakowitych słodkości znajdziemy tylko zdrowe produkty, pozostałe zastąpiono lub usunięto. Powstały znakomite wypieki na bazie mąki orkiszowej, surowego cukru trzcinowego czy świeżych owoców.
Można się skusić na ciasto bożonarodzeniowe z serem i bakaliami, plastry pomarańczowe z nadzieniem i tort Sachera - w sam raz na świąteczne uczty!
W książce znalazły się też porady dotyczące kuchni orkiszowej oraz jedenaście reguł wprowadzania orkiszu do codziennej diety.
Oprawa: | twarda |
Wydawca: | Wydawnictwo AA |
Autor: | Yvette Salomon |
Rok wydania: | 2012 |
Ilość stron: | 160 |
Wymiar [mm]: | 170x240 |
EAN: | 9788362927944 |
ISBN: | 9788362927944 |
ID: | 247539 |