TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Kotlety, zrazy, medialiony

Dział kotlety to worek bez dna. Można czerpać z niego w nieskończoność i układać setki jadłospisów. A prawie 300 lat temu kotlety w zasadzie nie istniały - na stolach królowały pieczenie i mięso gotowane. Od kiedy jednak zaczęto piec i smażyć małe porcje mięsa - powstało wiele ich nazw, a wśród fachowców rozpoczęły się zażarte spory o to, co w kuchni jest kotletem, co sznyclem, co filetem, a co zrazem.

W worku zatytułowanym kotlety znajdziemy bowiem antrykot i befsztyk, rumsztyk i sznycel, rozbratel i bryzol, frykadelki i medaliony, steki i zrazy. W tej książce proponujemy przepisy na wszystkie rodzaje kotletów niezależnie od ich nazwy i sposobu przygotowania.

Informacje techniczne

Oprawa: miękka
Wydawca: Prószyński
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 176
Wymiar [mm]: 160x230
EAN: 9788376489698
ISBN: 978-83-7648-969-8
ID: 211052

Zobacz również

Kotlety, zrazy, medialiony
Książka niedostępna
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...