Mogą Cię również zainteresować książki...
Kuchnia biblijna to nie tylko jedzenie - to mapa przeszłości, opowieść o religii, historii, kulturze i życiu rodzinnym, niezapomniana podróż także duchowa, jak i kulinarna, po kartach Starego i Nowego Testamentu. Biblia to nie książka kucharska z przepisami, lecz skarbnica wiedzy o tym, co jedli i pili ludzie różnych stanów w czasach biblijnych, jak przyrządzali pożywienie, jak świętowali, ucztowali i przyjmowali gości, co jedli ludzie prości, co znajdowało się na królewskich stołach i wiele ciekawych rzeczy związanych z biblijną i żydowską tradycją. Książka wzbogacona pięknymi ilustracjami.
Oprawa: | twarda |
Wydawca: | Wydawnictwo Benedyktynów Tyniec |
Autor: | Barbara Szczepanowicz |
Rok wydania: | 2008 |
Ilość stron: | 288 |
Wymiar [mm]: | 167x240 |
EAN: | 9788373542181 |
ISBN: | 9788373542181 |
ID: | 71398 |