Przystępny poradnik, który pomoże man prowadzić smaczną, zdrową i niedrogą kuchnię. Autorka radzi w nim, jak racjonalnie gospodarować, jak oszczędzać prąd i gaz, jak przetwarzać warzywa i owoce wtedy, gdy są najtańsze, jak wykorzystywać resztki potraw. Oprócz ciekawych przepisów na niezbyt kosztowne dania podaje wiele porad praktycznych, które pozwolą rozsądnie planować rodzinny budżet oraz układać atrakcyjne menu z niedrogich produktów, a także wykorzystać pozostałe półprodukty do przygotowania konkretnych potraw. Dużą część książki autorka poświęca zupom i daniom jednogarnkowym, które dają ogromne możliwości kompozycyjne i smakowe, a jednocześnie nie wymagają zbyt skomplikowanych i pracochłonnych zabiegów.
Oprawa: | miękka |
Wydawca: | Videograf II |
Autor: | Elżbieta Łabońska |
Rok wydania: | 2010 |
Ilość stron: | 352 |
Wymiar [mm]: | 155x235 |
EAN: | 9788371837555 |
ISBN: | 9788371837555 |
ID: | 164914 |