Niezwykła, oryginalna książka kucharska, oparta na pomyśle i przepisach Wojciecha Modesta Amaro. Kreatywne gotowanie, otwarte na nowe technologie, nowe pomysły na kuchnię polską - to wszystko znajdą czytelnicy i wielbiciele sztuki kulinarnej w "Kuchni polskiej XXI wieku".
Wojciech Modest Amaro jest szefem kuchni restauracji Amber Room i Prezesem Klubu Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich w Warszawie. Przez ponad 15 lat swojej kariery pracował i praktykował u wielu znakomitych szefów kuchni. W 2008 roku Międzynarodowa Akademia Gastronomiczna przyznała mu prestiżową nagrodę Chef de l`Avenir 2007. Całe zdobyte doświadczenie z powodzeniem wykorzystuje w swojej pracy, tworząc współczesną, autorską interpretację kuchni polskiej.
Oprawa: | twarda |
Wydawca: | Wilga |
Autor: | Wojciech Modest Amaro |
Rok wydania: | 2013 |
Ilość stron: | 196 |
Wymiar [mm]: | 300x245 |
EAN: | 9788325901226 |
ISBN: | 9788325901226 |
ID: | 161406 |