Mogą Cię również zainteresować książki...
O makaronach wiemy prawie wszystko. Każdy przecież od czasu do czasu gotuje spaghetti, penne, świderki czy łazanki. Ale czy rzeczywiście jesteśmy takimi specjalistami? Nikt nie wie o makaronach tyle co Włosi. I to właśnie w słonecznej Italii, w przepięknym miasteczku Grottaferrata, położonym niedaleko Rzymu, Siostra Salomea przez wiele lat zgłębiała tajniki odpowiedniego przygotowywania makaronów.
Dania z makaronem są proste w wykonaniu, pożywne i sycące, ale żeby z nich wydobyć odpowiedni smak i to, co najcenniejsze, trzeba przestrzegać pewnych podstawowych zasad.
Dziś Siostra Salomea przekazuje je Państwu. Podpowiada, jaki makaron wybrać, jak go prawidłowo ugotować, jaki sos do niego przyrządzić. Mięsny, rybny, warzywny? Pikantny, a może na słodko z truskawkami, suszonymi śliwkami, bakaliami, makiem czy jabłkami? Możliwości jest wiele.
Makaron wcale nie musi być nudny. Dajmy się zaskoczyć bogactwem jego smaków.
Oprawa: | miękka |
Wydawca: | WAM |
Autor: | Salomea Łowicka |
Rok wydania: | 2017 |
Ilość stron: | 232 |
Wymiar [mm]: | 145x205 |
EAN: | 9788327713636 |
ISBN: | 9788327713636 |
ID: | 379865 |