TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Mięsa na domowe obiady

Planując posiłek zarówno codzienny, jak i bardziej uroczysty, często zastanawiamy się, jakie mięso wybrać i jak je przyrządzić. Aby ułatwić Państwu decyzję, proponujemy przepisy na mięsa przygotowywane na różne sposoby.

Obok przepisów na mięsa, które przygotowujemy tradycyjnie, takie jak wołowina, cielęcina i wieprzowina, pojawiają się rodzaje mięs rzadziej przez nas używane, np. baranina, jagnięcina, dziczyzna. Wszystkie można przyrządzać na gorąco i na zimno, piec, smażyć, dusić, gotować. Wszystkie te sposoby uwzględniliśmy w naszej książce. Sięgnęliśmy przy tym po przepisy nie tylko z naszej, polskiej, kuchni (np. zrazy zawijane, kotlety schabowe), ale też z kuchni innych krajów zjednoczonej Europy.

Każdy znajdzie dla siebie coś, co uzna za warte wypróbowania. Duży wybór dodatków i sosów umożliwi skomponowanie smakowitych posiłków na zwykłe i specjalne domowe obiady.

Informacje techniczne

Oprawa: miękka
Wydawca: Prószyński
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 176
Wymiar [mm]: 160x230
EAN: 9788378395027
ISBN: 978-83-7839-502-7
ID: 257242

Zobacz również

Mięsa na domowe obiady
Książka niedostępna
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...