Doprawdy trudno znaleźć osoby, które nie lubią drobiu. I nic dziwnego, bo to mięso uniwersalne: smakowite, łatwo dostępne, zazwyczaj proste i szybkie w przygotowaniu. Kurczaki i indyki są przy tym naprawdę tanie i doskonale nadają się na dania dietetyczne, zaś nieco droższe kaczki i gęsi w różnych kulinarnych postaciach są często główną atrakcją wykwintnych posiłków. W dodatku mięso drobiu można przyrządzać na wiele różnych sposobów. Dzięki temu za każdym razem smakuje inaczej, a czasem wręcz zadziwia smakiem. Czy trzeba więcej słów, by zachęcić do częstego serwowania rodzinie i gościom przysmaków z kurczaków, indyków, kaczek i gęsi? Wystarczy podsunąć dobre, niezawodne i ciekawe przepisy. Proponujemy państwu ponad 160 przepisów na pyszne potrawy z kurczaka, indyka, kaczki i gęsi, wszystkie wielokrotnie wypróbowane.
Oprawa: | miękka |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wydania: | 2010 |
Ilość stron: | 176 |
Wymiar [mm]: | 160x230 |
EAN: | 9788376483276 |
ISBN: | 978-83-7648-327-6 |
ID: | 164185 |