Autorka, amerykańska specjalistka od słodkich wypieków, ujawnia wszystkie sekrety ozdabiania i atrakcyjnego podawania tortowych słodkości! Obejmuje takie zagadnienia, jak niezbędne wyposażenie, wykładanie form, przepisy na pyszne ciasta (m.in. przepisy odpowiednie dla osób cierpiących na alergie i nietolerancje pokarmowe) oraz instrukcje krok po kroku, jak dekorować ciasta na dziesiątki sposobów. Poznasz tajniki pracy z marcepanem i lukrem, opanujesz takie techniki, jak karbowanie, wycinanki i wyciskanie wzorów. A gdy nabierzesz wprawy, możesz się zabrać za przepiękne piętrowe torty! Dowiesz się, jak je przechowywać, transportować i porcjować.
Oprawa: | twarda |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Autor: | Rachel Brown |
Rok wydania: | 2009 |
Ilość stron: | 128 |
Wymiar [mm]: | 170x240 |
EAN: | 9788325800765 |
ISBN: | 9788325800765 |
ID: | 123066 |