Mogą Cię również zainteresować książki...
Robienie przetworów jest przyjemne i łatwe nie wspominając o względach ekonomicznych i kulinarnych. Bo kto jeszcze tego nie wie, powinien sobie szybko uzmysłowić, że własne wyroby smakują nieporównanie lepiej niż te ze sklepu, ponieważ zrobione są w domu, a nie stworzone w warunkach przemysłowych.
Czy marynowane grzybki ze sklepu mogą się równać z tymi, które sami zebraliśmy, wysuszyliśmy lub włożyliśmy do zalewy? A własnoręcznie peklowana szyneczka? Podobnie sprawa się ma z szerokim asortymentem dżemów, marmolad i konfitur. Jak przyjemnie i chętnie zajada się zimą smakołyki z własnej spiżarni! Ekologiczne, zdrowe, smaczne i tanie. Korzystajmy więc z bogactwa ogrodu, piwnicy i stołu.
Książka podaje sposoby:
- przechowywania świeżych warzyw i owoców
- domowego peklowania i wędzenia mięsa
- przygotowywania dżemów, marmolad, konfitur, galaretek
- kiszenia warzyw
- robienia marynat
- zamrażania
Oprawa: | twarda |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Autor: | Heinz K. Gans |
Rok wydania: | 2005 |
Ilość stron: | 210 |
Wymiar [mm]: | 200x260 |
EAN: | 9788374041935 |
ISBN: | 8374041935 |
ID: | 86554 |