TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Przetwory do spiżarni

Chociaż dzisiaj nie ma potrzeby robienia zapasów, a sklepowe półki są pełne, to domowe przetwory cieszą się coraz większym powodzeniem. Wiadomo, własne wyroby nie zawierają sztucznych dodatków, od których chętnie uciekamy we współczesnym, skażonym chemią świecie.

Okres od wczesnej wiosny do późnej jesieni to czas, kiedy przyroda budzi się do życia, dojrzewa i wydaje owoce. Warto ten czas wykorzystać i zamknąć w słoikach skarby natury.

Istnieje powszechne przekonanie, że z robieniem przetworów jest dużo pracy. Tak naprawdę to tylko nieliczne z nich są czasochłonne, większość robi się łatwo, szybko i przyjemnie. Satysfakcja murowana, a w dodatku w zimie różne smakołyki bez sztucznych konserwantów będą zawsze pod ręką.

Niniejszy tom z serii "Biblioteczka Poradnika Domowego" przedstawia ponad 160 sprawdzonych przepisów na przetwory do domowej spiżarni: marynaty, kiszonki, dżemy, konfitury, powidła, marmolady, sosy, sałatki.

Informacje techniczne

Oprawa: miękka
Wydawca: Prószyński
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 176
Wymiar [mm]: 165x235
EAN: 9788378391227
ISBN: 978-83-7839-122-7
ID: 233083

Zobacz również

Przetwory do spiżarni
Książka niedostępna
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...