Mogą Cię również zainteresować książki...
Potrawy oryginalne: żabnica po amerykańsku, bisque z homara. Potrawy francuskie: bouillabaisse, raki po bordosku. Potrawy klasyczne: sushi i sashimi, waterzoi, zarzuela.
Ponad 100 prostych przepisów na smaczne i oryginalne potrawy, opracowanych przez Jacques'a Le Divelleca na potrzeby tej książki: homarce z porami i miętą, włoska pastilla z żabnicą, nitki ziemniaczane z kawiorem i kwaśną śmietaną.
Wszystkie sposoby przyrządzania potraw: gotowanie w wywarach, pieczenie na grillu, pieczenie w piekarniku, w papilotach, w soli, smażenie w woku, smażenie w głębokim tłuszczu.
Podstawowe przepisy na wszelkiego rodzaju wywary, marynaty, sosy, masła smakowe i farsze. Charakterystyka ryb i owoców morza, uwzględniająca miejsca ich występowania i okresy połowów, oraz rady, jak je wybierać i przyrządzać. Sposoby sprawiania ryb i owoców morza, omówione krok po kroku i pokazane na zdjęciach.
Oprawa: | twarda |
Wydawca: | Larousse |
Autor: | Jacques Le Divellec |
Rok wydania: | 2004 |
Ilość stron: | 383 |
Wymiar [mm]: | 190x260 |
EAN: | 9788389771018 |
ISBN: | 83-89771-01-2 |
ID: | 67072 |