Mogą Cię również zainteresować książki...
Jedzmy kolorowo! To hasło powinno przyświecać nam podczas przygotowywania i spożywania codziennych posiłków. Kolory na talerzu cieszą nie tylko wzrok. Półmisek pełen warzyw i owoców o różnych barwach to gwarancja prawidłowego odżywiania.
Barwniki roślinne są znakomitymi antyoksydantami. Zdaniem specjalistów do spraw żywienia dieta bogata w antyutleniacze może unieszkodliwić komórki rakowe, zanim zdążą wyrządzić nieodwracalne szkody.
Ponadto spożywanie czerwonych warzyw i owoców to świetny sposób na usunięcie toksyn z organizmu, obniżenie poziomu cholesterolu, wzmocnienie odporności. My polecamy ponad 160 przepisów na kolorowe i zdrowe sałatki z warzyw i owoców do przygotowania przez cały rok.
Oprawa: | miękka |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wydania: | 2014 |
Ilość stron: | 176 |
Wymiar [mm]: | 165x235 |
EAN: | 9788378397700 |
ISBN: | 9788378397700 |
ID: | 288292 |