Mogą Cię również zainteresować książki...
Umiejętności i wiedza kucharza lub kucharki nigdy nie uwidaczniają się wyraźniej niż w sposobie przygotowania i doborze sosów - czytamy w leksykonie kulinarnym z 1890 roku. Tak jest i dziś: ludzie na całym świecie lubią sosy, bo to one właśnie często przesądzają o smakowitości całej potrawy, podkreślając to, co w niej najznakomitsze.
Książka zawiera ponad 200 przepisów na sosy - od najostrzejszych po delikatnie słodkie, od najprostszych po wyrafinowane. Wiedza na temat najważniejszych składników jak masło, śmietana, olej, jajka oraz zioła sprawi, że przygotowywanie sosów stanie się łatwe nawet dla początkujących. Podstawowe techniki, np. robienie majonezu, opisane są krok po kroku za pomocą praktycznych wskazówek i zdjęć.
Oprawa: | twarda |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Autor: | Barbara Rias-Bucher |
Rok wydania: | 2005 |
Ilość stron: | 160 |
Wymiar [mm]: | 175x250 |
EAN: | 9788374041638 |
ISBN: | 8374041633 |
ID: | 86550 |