Mogą Cię również zainteresować książki...
Czy porady średniowiecznej mniszki, która nie mogła znać współczesnych składników i przypraw, mogą czegoś nauczyć smakoszy kuchni śródziemnomorskiej?
Znakomity włoski kucharz klasztorny Pasquale Piccinno przez osiem lat zgłębiał sekrety porad kulinarnych i zdrowotnych św. Hildegardy z Bingen. Odkrył, że słynna mniszka opisała wiele poznanych w późniejszych latach przypraw oraz wskazała dania, które zyskują dzięki wykorzystaniu tych dodatków.
W ten sposób powstała książka kucharska zawierająca unikalne przepisy łączące najsmaczniejsze pomysły kuchni śródziemnomorskiej z najlepszymi zaleceniami św. Hildegardy z Bingen.
Książka zawiera proste porady dotyczące przygotowania potraw, które zachwycą każdego, a także przyczynią się do zachowania dobrej kondycji fizycznej i duchowej.
Dzięki tej książce poznasz przepisy na takie dania, jak zupa pomidorowa z orkiszowymi kluseczkami i tofu, kotlet drobiowy w sosie waniliowym na kluseczkach szpinakowo-orkiszowych i takie słodkie przekąski, jak tort czekoladowy z wiśniami Torta di amarene al cioccolato.
Oprawa: | twarda |
Wydawca: | Esprit |
Autor: | Pasquale Piccinno |
Rok wydania: | 2017 |
Ilość stron: | 176 |
Wymiar [mm]: | 145x205 |
EAN: | 9788365706942 |
ISBN: | 9788365706942 |
ID: | 393063 |