Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do… kuchni.
Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle. Wyobraź sobie prawdziwe niebo w gębie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii.
Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozję oryginalnych i doskonałych smaków:
Oprawa: | miękka |
Wydawca: | septem |
Autor: | Altomari Dawn |
Rok wydania: | 2008 |
Ilość stron: | 328 |
Wymiar [mm]: | 180x235 |
EAN: | 9788324612956 |
ISBN: | 978-83-246-1295-6 |
ID: | 153439 |