Książka która nie zawiera chemii ani polepszaczy smaku Co to znaczy zdrowo się odżywiać Zacznij od unikania chemicznych dodatków. Nie tylko nie są potrzebne one szkodzą Jednego czekoladowego batona można przegryźć bez obaw ale rozmaite barwniki słodziki wzmacniacze smaku i aromaty zjedzone także w płatkach śniadaniowych w domowej zupie czy lodach sumują się. I rujnują twoje zdrowie. Są przyczyną alergii niestrawności złego samopoczucia a być może także zespołu ADHD. Niewiele przeprowadzono rzetelnych badań dotyczących sztucznych dodatków do żywności. Julita Bator weryfikuje dane od producentów. Ponieważ dzieci autorki wykazują silną alergię na polepszacze i konserwanty musiała zmienić styl odżywiania się i życia całej rodziny. Od czterech lat próbuje nie wydając dużych sum na kupowanie wyłącznie ekologicznych produktów żyć bez chemii. Jej książka może być dla nas przewodnikiem po kuchni która pachnie tak jak jedzenie pamiętane z naszego dzieciństwa. W dwudziestu rozdziałach udziela porad jak unikać szkodliwej żywności ale także jakie naczynia stosować w kuchni jak przemycać wartościowe produkty w potrawach. Podaje 81 przepisów które przywracają polskiej kuchni dawną utraconą przed laty świetność.
Oprawa: | miękka |
Wydawca: | ZNAK |
Autor: | Julita Bator |
Rok wydania: | 2013 |
Ilość stron: | 288 |
Wymiar [mm]: | 140x205 |
EAN: | 9788324020454 |
ISBN: | 978-83-240-2045-4 |
ID: | 267688 |