500 przepisów na domowe przetwory z warzyw, chutneye, marmolady, konfitury, owoce w alkoholu oraz nalewki. Letnie słońce rozgrzewa owoce, wypełnia je smakiem, kolorem i aromatem. Jesienią chcielibyśmy zatrzymać to wspomnienie w przetworach, nalewkach, sokach, by móc się rozkoszować smakiem lata przez cały rok. Koneserom kuchni,smakoszom, gospodyniom i wszystkim, dla których jedzenie to przyjemność, podpowiemy: Kiedy przypada sezon na robienie sałatki warzywnej w occie? Jaka papryka najlepiej nadaje się do przetworów? Co to jest chutney i jak go przygotować? Co można zrobić z kwiatów czarnego bzu? Jak przyrządzić pomidory w sosie, przecier pomidorowy czy pomidory konserwowane w całości i bez skórki? Czy grzyby lepsze będą w oliwie czy suszone? Jaki jest najlepszy przepis na marmoladę poziomkową? Jakie czereśnie konserwuje się w alkoholu? Jak przygotować suszone pomidory? Kiedy zbierać jeżyny, zanim będą pełne nasion? Co zrobić z fasolką szparagową, cukinią, morelami, pigwami i cytrynami?
Oprawa: | twarda |
Wydawca: | Rafael |
Autor: | Chiara Scudelotti |
Rok wydania: | 2016 |
Ilość stron: | 384 |
Wymiar [mm]: | 165x235 |
EAN: | 9788375698886 |
ISBN: | 978-83-7569-888-6 |
ID: | 360825 |