Mogą Cię również zainteresować książki...
Człowiek powinien nie tylko jeść, ale przede wszystkim zdrowo się odżywiać. O tym, że nie jest to wcale takie proste, przekonał się chyba każdy, kto chociaż raz próbował odnaleźć się między półkami zastawionymi słoikami z konserwowaną i barwioną żywnością a stojakami pełnymi ziemniaczanych chipsów i kukurydzianych snacków. Z drugiej strony, pokutuje przekonanie, że smaczne jest to, co niezdrowe i na odwrót – że zdrowe jest to, co niesmaczne. Zwolennicy tego poglądu nie oszczędzają w kuchni na tłuszczu, cukrze czy soli.
Tymczasem w zdrowej diecie powyższe składniki należy znacząco ograniczyć. Zrównoważona dieta składa się z wielu różnorodnych produktów, które dostarczają wszystkich składników odżywczych, ale także odkrywa naturalny smak żywności i uwypukla go, proponując aromatyczne zioła i przyprawy; łączy na talerzach różnorodne smaki i barwy.
Oprawa: | twarda |
Wydawca: | Larousse |
Autor: | Paule Nathan |
Rok wydania: | 2005 |
Ilość stron: | 375 |
Wymiar [mm]: | 190x260 |
EAN: | 9788389771025 |
ISBN: | 83-89771-02-0 |
ID: | 67084 |