Dzięki tej książce poznajemy tajniki kuchni klasztornych. Autorka podaje przepisy na tradycyjne zdrowe i łatwe do przyrządzenia potrawy. Podkreśla, że kuchnia klasztorna, to kuchnia ekologiczna. Opisuje także sens i korzyści płynące z klasztornych zasad odżywiania się i jego całościowy wpływ na ciało, ducha i duszę.
Siostra Felicyta, benedyktynka, proponuje potrawy na każdą porę roku, uwzględniając zmieniające się w ciągu roku zapotrzebowanie energetyczne organizmu człowieka i różnorodne produkty sezonowe.
Ta bogato ilustrowana książka zawiera wiele fachowych porad i sprawdzonych przepisów.
Oprawa: | miękka |
Wydawca: | Wydawnictwo Świętego Wojciecha |
Autor: | Petra Altmann |
Rok wydania: | 2009 |
Ilość stron: | 156 |
Wymiar [mm]: | 175x195 |
EAN: | 9788375161977 |
ISBN: | 9788375161977 |
ID: | 150601 |